top of page

Hoe onderhoud je je financiën tijdens interim finance opdrachten?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2023


Als Interim Finance professional heb je een dynamische en uitdagende carrière waarin je aan verschillende projecten en opdrachten werkt. Naast dat je andermans financiën op peil houdt, zijn je eigen inkomsten en uitgaven uiteraard ook belangrijk! Dat je in veel gevallen zelf een tarief kan vragen voor je diensten klinkt aanlokkelijk, maar hiermee gaat onzekerheid en onregelmatigheid van je inkomsten gepaard. Vandaag verkennen we de belangrijkste aspecten van financieel beheer tijdens interim opdrachten en geven we je een aantal tips en inzichten om je financiën effectief te onderhouden. Of je nu een finance interimmer bent of geïnteresseerd in een carrière als Interim Finance professional, deze blog is bedoeld om je te helpen bij onzekerheden die interim werk met zich meebrengt.Omgaan met onregelmatige inkomsten


Als interim professional is het belangrijk om rekening te houden met de variabele inkomsten die gepaard gaan met interim opdrachten. Het ontvangen van een vast salaris is niet vanzelfsprekend waardoor financiële onzekerheid kan ontstaan. Om hierop voorbereid te zijn, is het verstandig om voldoende financiële reserves op te bouwen, een strak financieel plan te maken en realistische budgetten op te stellen op basis van je verwachte inkomsten. Op deze manier kun je je financiën stabiel houden, zelfs tijdens opdrachten met fluctuerende betalingen. Als Finance professional beschik je ongetwijfeld over de kennis en vaardigheden om dit succesvol aan te vliegen!


Stel een financieel plan op!


Door financiële plannen op te stellen, zoals het opbouwen van een noodfonds of je inkomen naar verschillende potjes te alloceren, bouw je snel een solide financiële basis op waar je voor langere tijd op kan bouwen. Daarbij is het opbouwen van vermogen een langtermijndoel en speel je direct in op de onregelmatigheid van je inkomen.


Overweeg bijvoorbeeld het opzetten van een pensioenregeling of het investeren in aandelen. Vroegtijdig beginnen met investeren en profiteren van rente-op-rente kan aanzienlijke voordelen opleveren op de lange termijn. Begin daarom vandaag al met het maken van je plan zodat je in de toekomst hiervan kan profiteren. En vergeet niet dat je jezelf ook aan je plan zal moeten houden!


Naast de onregelmatige inkomsten ben je als interim professional ook verantwoordelijk voor je eigen administratie en belastingaangifte. Zorg dat je doordeweeks tijd vrijmaakt voor deze administratie en belastingzaken om alles op rolletjes te laten lopen.


3 tips voor tariefonderhandelingen

Bij iedere opdracht kan je een nieuw tarief ontvangen, je hebt bovendien weer ervaring opgedaan die je meeneemt naar de volgende opdracht. Dit is wat waard. Let daarom goed op bij elke onderhandeling en neem de volgende tips mee:


Voer marktonderzoek uit

Doe grondig onderzoek naar de markttarieven en het gemiddelde inkomen van vergelijkbare professionals in jouw vakgebied. Dit stelt je in staat om realistische en competitieve tarieven vast te stellen.

Ken je waarde

Onderhandel flexibel


Emotioneel welzijn en werk


Niet geheel onbelangrijk is het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven, vooral tijdens interim opdrachten. Interim werk biedt flexibiliteit en afwisseling maar brengt ook uitdagingen met zich mee zoals een hoge werkdruk en onregelmatige tijden. Het is essentieel om je grenzen te bepalen, pauzes te nemen en realistische doelen te stellen. Bovendien is gezond blijven en investeren in activiteiten die je energie geven belangrijk. Besteed daarom aandacht aan de relatie tussen emotioneel welzijn en financiële gezondheid. Meer werken voor hogere omzet is niet altijd de juiste keuze op de lange termijn. Check onze vorige blog voor meer tips over het bereiken van een fijne work-life balance als interim financial.


Zelf-studie en professionele ontwikkeling


Tot slot is het verstandig om voortdurend te investeren in je eigen ontwikkeling. Blijf op de hoogte van trends in de financiële sector en verbeter je vaardigheden en kennis. Neem deel aan trainingen, workshops of conferenties om je expertise te vergroten, zo blijf je relevant voor nieuwe opdrachtgevers. Door jezelf voortdurend te ontwikkelen vergroot je niet alleen je waarde als Interim Finance professional maar verhoog je ook je carrièremogelijkheden en financiële stabiliteit.


Financiële stabiliteit samen met Falanx Finance

Als interimmer kan het een uitdaging zijn om je financiën goed op orde te houden. Daarom biedt Falanx Finance de ideale oplossing. We zorgen er samen voor dat jij bij de juiste opdrachtgever terecht komt. En heb je vragen over het onderhouden van je financiën tijdens je opdracht(en)? Dan helpen we je daar graag een handje mee! De eerste stap is contact opnemen met Terry via de contactpagina. Stap 2 volgt daarna snel! Wil je liever dat wij je op de hoogte houden met actuele interim finance opdrachten? Schrijf je dan in als interimmer bij Falanx Finance!6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page