top of page
Untitled design (17).png

ESG Rapportage

Hoe ver is jouw organisatie met ESG-rapportage? Het is voor organisaties steeds belangrijker om de impact op de maatschappij en het milieu inzichtelijk te hebben. Tegenwoordig draait het niet meer alleen om financiële data bij het opstellen van jaarverslagen. Hoe je organisatie bijdraagt aan een groenere en betere toekomst? Dat is een cruciale maatstaaf voor beleggers en aandeelhouders. Daarom is het meten en rapporteren van je ESG (Environment, Social en Governance) risico’s de nieuwe norm. Heb je hulp nodig met ESG rapportage? Wij helpen je op weg.

HOE RAPPORTEER JE OVER ESG?

Het ingewikkelde rondom ESG rapportage is dat er verschillende verslaggevingsstandaarden zijn. Zo heb je de Sustainability Accounting Standards Board (SASB), de Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) en het Global Reporting Initiative (GRI). Welke rapportage toepasselijk is voor jouw organisatie is vaak lastig te bepalen. Er is geen universele standaard. Voor beleggers en aandeelhouders blijft het ingewikkeld om rapportages en ESG prestaties te vergelijken.

Untitled design (17).png

WAT PAST BIJ JOUW ORGANISATIE?

Nieuwe ESG-maatstaven roepen dus vragen op over hun integratie in de huidige verslaggevingssystemen. Ondanks de overeenkomsten met huidige financiële rapportagestandaarden, kan het meten en rapporteren van ESG-risico’s nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Daarnaast is het ook van belang dat er controle wordt uitgevoerd op de ESG rapportage om te waarborgen dat gegevens betrouwbaar en juist zijn.

HULP NODIG MET ESG RAPPORTAGE?

Speelt het ESG thema binnen jullie organisatie, maar is er onvoldoende expertise of capaciteit in huis om op een correcte manier over ESG impact te rapporteren? Dan kan een Interim Finance Manager die gespecialiseerd is in duurzaamheid een oplossing zijn voor je organisatie. De interimmer leert je organisatie door en door kennen, en weet snel welke ESG tracking en meting noodzakelijk is voor jouw bedrijf. En natuurlijk zorgt hij of zij voor een grondige ESG rapportage waar je organisatie echt iets aan heeft.

Over Falanx Finance

We weten hoe belangrijk het is dat organisaties een positieve impact hebben op het milieu, de mens en de maatschappij. Maar hoe dit goed te meten is? Dat blijft ingewikkeld. Er zijn meerdere rapportagestandaarden en ze zullen lang niet allemaal bij jouw organisatie en bedrijfsactiviteiten passen. Heb je behoefte aan een grondige ESG rapportage, die wordt uitgevoerd door iemand die meegaat in je organisatie, en je zo door en door leert kennen? Dan weten wij hier de juiste persoon voor te vinden. Hoe we dat voor je gaan doen? Dat vertellen we je graag. Neem contact op via het contactformulier of bel +31681470374.

Ben je benieuwd hoe wij de juiste match voor je maken? Neem dan contact op. Je kan ook direct een opdracht plaatsen via de opdrachtenpagina. 

Huisstijl Falanx-2.png
Falanx Finance, Interim Finance

ONS ADRES

Marathon 11E,

1213 PG  Hilversum

 

Contact

Neem contact op

bottom of page