top of page

Interim werken en de dans tussen werk en leven

Bijgewerkt op: 23 jun. 2023


Als een ware interimmer ben jij bedreven in het dienen van verschillende opdrachtgevers. Een vast werkrooster? Dat woord heeft geen betekenis voor jou. Jij hebt de kracht om je taken op flexibele wijze te verdelen. Maar welke impact heeft dit op jouw dans tussen werk en leven? En wat houdt deze zogenaamde work-life balance eigenlijk in? Of je nu een doorgewinterde interimmer bent in de wereld van finance, of gewoon nieuwsgierig bent naar de invloed van projectmatig werken, deze vragen kunnen voor iedereen relevant zijn. Vandaag zullen we de invloed van interim werk op jouw work-life balance bespreken. En uiteraard zullen we je als interim financial enkele wijze raadgevingen geven om deze uitdagingen met glans te doorstaan!


De invloed van interim werk op je work-life balance


Het werken op interim basis brengt vele voordelen met zich mee. Flexibiliteit, afwisseling en de mogelijkheid om jouw professionele en persoonlijke leven harmonieus te verenigen. Dit geeft je heerschappij over je schema, de mogelijkheid om deze af te stemmen op je gezin, jouw passies en persoonlijke ontwikkeling. Bovendien brengen interim opdrachten een veelvoud aan werkomgevingen met zich mee, wat kan leiden tot grootse voldoening en minder onrust.


De uitdagingen van interim werk


Maar hoewel interim werk een positieve invloed kan hebben op je werk- en levensbalans, zijn er ook uitdagingen die je niet moet onderschatten. Hoge werkdruk, onregelmatige werktijden en financiële onzekerheden zijn jouw onafscheidelijke metgezellen. Wanneer je een opdracht aanvaardt, wordt er van je verwacht dat je direct in actie komt. En nadat je opdracht volbracht is, wacht je de taak om een nieuw project te vinden, wat kostbare tijd kan vergen. Daarom is het van belang om je grenzen duidelijk te stellen en tijdig op zoek te gaan naar het volgende klus.


Het bereiken van een gezonde balans als interimmer

Volgens een onderzoek aan de Tilburg University kan een gezonde work-life balance worden bereikt wanneer er sprake is van een gelijkmatige verdeling van tijd en energie tussen werk en privéleven. Dit betekent dat je voldoende tijd en energie moet hebben voor zowel je werkverplichtingen als je persoonlijke verantwoordelijkheden. Een goede balans kan ook gestimuleerd worden door controle en autonomie over jouw eigen werk, en door de steun van collega's en leidinggevenden. Het onderzoek benadrukt het belang van het stellen van realistische doelen en het nemen van rustpauzes om de druk te verlichten.

Een definitieve conclusie over de juiste work-life balance geven is echter een onmogelijke opgave, omdat dit voor iedereen anders is. Maar laat het in één adem gezegd zijn: laat interim werk niet de glans wegnemen van je privéleven en gezondheid!


Onze wijze raadgevingen:

Houd je geest en lichaam krachtig

Een eenvoudige doch betekenisvolle eerste raadgeving: blijf krachtig! Voed jezelf met gezonde voeding, drink met mate, beweeg en rust voldoende. Dit zal je energieniveau en productiviteit vergroten en de last van stress verlichten. In het tumult van het talrijke en onregelmatige werken kan het verleidelijk zijn om je eigen welzijn te verwaarlozen.

Beperk je beschikbaarheid

Gun jezelf pauzes

Investeer in jezelf


Op naar de ideale work-life balance, samen met Falanx Finance


Wil jij de perfecte work-life balance bereiken en de juiste interim finance opdrachten vinden? Dat is mogelijk!

Samen met Terry vind je geheid de juiste opdracht. En wanneer je eenmaal begonnen bent aan jouw nieuwe klus, zullen wij contact houden om er zeker van te zijn dat jij de juiste plek hebt gevonden. Jouw persoonlijkheid is van onschatbare waarde. Neem daarom contact op met Terry via terry@falanx.nl of bel +31(0)6 – 81470374 voor meer informatie. En op naar die fijne work-life balance!54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page