top of page

Waar kom je terecht als Interim Finance professional

Bijgewerkt op: 24 mei

Als Interim Finance professional word je vrijgelaten om verschillende organisaties te ondersteunen in hun financiële strijd. Maar voordat je je slag kunt slaan, moet je eerst de juiste opdracht(en) vinden. Vraag je je af waar je terecht kunt komen en welke heldendaden je kunt vervullen? In dit verhaal zullen we je voldoende inzicht geven om te ontdekken waar je naartoe kunt als Interim Finance professional.Het pad van finance interimmers


Het pad van de Interim Finance professional verschilt van dat van iemand met een vast contract. Als vaste werknemer ben je gebonden aan één organisatie en voer je hoofdzakelijk taken uit die verband houden met die specifieke organisatie. Maar als Interimmer dien je op projectbasis, meestal voor verschillende organisaties en voor een beperkte periode van enkele maanden. Deze flexibele rol is vol uitdagingen en vergt een snelle aanpassing aan nieuwe situaties en bedrijfsculturen. Niettemin is het een leerzame reis waarin je een netwerk kunt smeden en je beloning flink kunt laten groeien.


Waar kom je interim financials tegen?

Als Interim Finance professional kun je in veel verschillende organisaties terechtkomen. Denk aan multinationals, kleine en middelgrote ondernemingen. Dit kan variëren van non-profitorganisaties tot overheidsinstanties. Door de diversiteit aan organisaties krijgt je als interimmer de kans om in verschillende takken van de financiële wereld te opereren. Wat ons betreft is dat een enorme troef.


- Organisaties (MKB of multinationals)

Bedrijven hebben vaak behoefte aan tijdelijke financiële interimmers om specifieke missies uit te voeren of om een periode van extra personeel te voorzien. Het werk bij bedrijven, zoals accountancy- en adviesbureaus of ICT-bedrijven, kan variëren van het opstellen van financiële rapporten tot het analyseren van financiële gegevens en het ondersteunen van fusies en overnames. Financiën zijn van cruciaal belang in alle organisaties, dus je hebt veel keuzemogelijkheden in welk soort bedrijf je ten strijde wilt trekken.


- Financiële instellingen

Onder de financiële instellingen vallen organisaties zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. Veelvoorkomende taken zijn het opstellen van financiële rapporten, analyses, kasstroomoverzichten en het adviseren van het management over financiële aangelegenheden. Hier krijg je ongetwijfeld grote verantwoordelijkheden toebedeeld.


- Non-profit organisaties

Enkele voorbeelden van non-profitorganisaties waar je je taken kunt verrichten zijn goede doelen zoals het WNF of KiKa, onderwijsorganisaties, politieke instellingen of de gezondheidszorg. Dit is een nobele manier om een bijdrage te leveren aan de wereld.


- Startups

Start-ups hebben bij aanvang van hun onderneming vaak hulp nodig, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van financiering, het beheer van de geldstroom, risicobeheer en investeringen. Zo kun je een klein bedrijf helpen groeien tot een sterke speler in de markt.


- Overheidsinstanties

Werken bij overheidsinstanties kan variëren van het ondersteunen van de financiële afdeling tot het uitvoeren van audits en het opstellen van financiële rapporten. Opdrachten uitvoeren voor een overheidsinstantie biedt vele mogelijkheden om bij te dragen aan de maatschappij en belangrijke projecten aan te pakken.Welke rollen bekleed je als Interim Finance professional?


Binnen de organisaties in de bovenstaande lijst zijn er tal van functies die je als Interim Finance professional kan aannemen. Zo kun je de rol van interim CFO, financieel beheerder, projectmanager, bedrijfsanalist vervullen, of zelfs een algemenere taak op je nemen, zoals ondersteuning bieden bij de implementatie van een nieuw financieel systeem. Als Interimmer kun je specifieke opdrachten kiezen die aansluiten bij jouw expertise en ervaring. Op deze manier kun je werk doen dat goed bij je past en je energie geeft. Hier zijn enkele voorbeelden van functies, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden:


• Financieel beheerder

• CFO/Financieel directeur

• Bedrijfsanalist

• Accountant

• Financieel adviseur

• Projectmanager financiën

• Financieel auditor

• Treasury specialist

• Belastingdeskundige

• Risicobeheer specialist


Vind je opdracht met Falanx Finance

Als Interim Finance professional ben je vrij om aan de slag te gaan voor verschillende organisaties en in diverse functies. Als je echter het bos door de bomen niet meer ziet of nog niet die ene perfecte opdracht hebt gevonden, staat Falanx Finance klaar om je te helpen. Neem contact op met Terry via een telefoonoproep om een persoonlijk gesprek te plannen, zodat we samen de opdracht kunnen vinden die bij jou past.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page