top of page

Tips voor jouw relatie met een recruiter als interim financial

Bijgewerkt op: 14 jun. 2023

Als zzp’er kan het vinden van een nieuwe interim klus een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Gelukkig zijn er gespecialiseerde recruiters om je te helpen bij het vinden van nieuwe kansen. Ook kan een recruiter je goed helpen tijdens het sollicitatieproces. Ze kennen de opdrachtgever en weten hoe jij je het beste kan presenteren. Het onderhouden van een goede relatie met je recruiter helpt dan ook bij het vergroten van je kans om de ideale interim finance klus te scoren. Hij of zij geeft waardevol advies over de arbeidsmarkt en helpt bij het verbeteren van je cv, sollicitatievaardigheden en het onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden.


Waar helpt een recruiter je bij?

Recruiters zijn professionals die zich bezighouden met het matchen van werkzoekenden met passende vacatures. Ook geven ze advies over solliciteren op gebieden zoals je cv en voorbereiding op interviews. Recruiters zetten doorgaans verschillende social media platforms in (LinkedIn, Jobboards, Facebook) om te achterhalen welke vacatures open staan. Ook hebben recruiters doorgaans een groot netwerk opgebouwd zodat ze jouw profiel direct kunnen plaatsen bij een opdrachtgever. Ga je samenwerken met een recruiter? Dan krijg je dus eigenlijk toegang tot een breed netwerk van werkgevers en andere relaties. En hier zit altijd wel een mooie kans voor jou tussen!


Waarom een goede relatie met je recruiter belangrijk is

Een goede relatie met een recruiter is belangrijk voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Een recruiter wil je graag helpen en dit zal het beste gaan wanneer de communicatie op de juiste manier verloopt. Een positieve verstandhouding kan ervoor zorgen dat je toegang krijgt tot vacatures die nog niet eerder zijn geadverteerd. Daarnaast helpt een goede relatie bij het optimaliseren van je cv en het sollicitatieproces wat kan leiden tot meer mogelijkheden als interimmer.


Voor een werkgever zal een goede relatie bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van het invullen van vacatures en vinden van kandidaten. Zo kan de recruiter een goede voorselectie maken van kandidaten voor het werk. Dit bespaart tijd en geld van het wervingsproces. De recruiter is op moment van werven het merk van het bedrijf. Wanneer hij of zij de organisatie goed kent worden de werkzaamheden op een positievere manier gepresenteerd wat de functie aantrekkelijker maakt. Een goede relatie met een recruiter kan ook leiden tot langdurige zakelijke relaties en toekomstige kansen voor een volgende baan.


Hier een een aantal tips voor een goede relatie met je recruiter:

Communiceer open eerlijk

Wees duidelijk over je sterke en zwakke punten betreffende het werk, beperkingen zoals bepaalde werktijden en wensen zoals salarisverwachtingen. Door hier open en eerlijk over te zijn maak je het de recruiter makkelijker waardoor hij of zij beter in staat is jou te matchen met de juiste baan.

Blijf in contact

Wees professioneel

Verwerk feedback


Falanx Finance; No nonsense financieel interim management

Ben je op zoek naar een interim finance functie? Falanx Finance kan je helpen! Op onze website vind je niet alleen actuele interim finance vacatures, maar ook tips en tricks voor het vinden van de ideale interim klus. Natuurlijk staat ons team voor je klaar om je te ondersteunen bij je zoektocht naar een nieuwe functie. Wil je dat we je op de hoogte houden met actuele interim finance klussen? Heb je vragen? Neem dan contact op via terry@falanx.nl of schrijf je in!

32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page